Plnený chlieb Gurmán

Chclieb Gurmán 900gPotrebujeme: 1 okrúhly chlieb Gurmán, 3ks paprika farebná, 400ml smotana pochúťková, 400g slanina údená prerastaná, 3 črievka Tavenáčik syr NIKA, 1 Niva syr NIKA, trochu olej, 1PL lyžica vegeta, soľ

Postup: Z pecňa chleba odkrojíme vršok, vydlabeme vnútro a zatiaľ odložíme. Slaninu – môže byť hoci aj oravská, alebo dobrá domáca – pokrájame na kocky a opražíme na oleji do zlatista – nie do chrumkava a necháme vychladnúť. Medzitým si nakrájame papriku, najlepšie 3 farby, červenú, zelenú a žltú tiež na malé kocky, vytlačíme syr NIKA a pridáme Nivu. Dáme do misky vychladnutú slaninu ( tuk zo slaniny si odložíme bokom), papriku, smotanu, vegetu, soľ a všetko spolu premiešame. Tukom zo slaniny vymažeme chlebík z vnútra aj z vonku. Naplníme chlieb zmesou (nie do plna) a položíme na vymastený plech alebo papier na pečenie. Vedľa položíme vydlabané kúsky chleba ktoré tiež pokvapkáme tukom zo slaniny a dáme do rúry piecť. Po upečení sa malé kúsky chlebíka namáčajú do zmesi a konzumujú.


OSTAŇTE S NAMI V SPOJENÍ
A DOSTÁVAJTE NAŠE JEDINEČNE ČERSTVO UPEČENÉ NOVINKY